Trenger du hjelp til oppstarten?

Ved oppstart av egen virksomhet kan du få tips og råd fra gode hjelpere i din region. Du kan få veiledning, delta på kurs eller bli koblet til et nettverk med andre som er i oppstartsfasen.


Hvem er de gode hjelperne?

For å hjelpe deg med å starte og drive egen virksomhet finnes det en rekke gode hjelpere der ute. Kommuner, næringsutviklingsselskap, Innovasjon Norge og en rekke andre aktører har medarbeidere med kompetanse som står til din rådighet som rådgivere og veiledere. Blant de gode hjelperne finner du personer som har bransjekunnskap, kjennskap til lokale forhold og som kan gi veiledning før, under og etter oppstart.

Bruk tid på skaffe deg en oversikt over hvem de gode hjelpere i ditt nærområde er, og hvem du kan kontakte i oppstartsfasen. Det kan spare deg for mye tid og penger.

Blant de gode hjelperne kan du finne:

  • en diskusjonspartner gjennom prosessen
  • informasjon og veiledning om å starte egen virksomhet
  • en møteplass hvor du kan treffe andre etablerere og gründere
  • få hjelp til å planlegge din oppstart
  • hjelp til å koble deg til kompetansemiljøer
  • hjelp til å koble deg til finansieringskilder

Tilbudet varierer fra kommune til kommune. Du bør tidlig avklare hvilken type hjelp du kan regne med å få hos dine lokale hjelpere.

Hos Innovasjon Norges Gründertelefon kan du diskutere idéen din. Her kan du også få kontaktinformasjon til hvem som er veileder der du bor.

Innovasjon Norge - Gründertelefonen

Teste idéen din 

Det er viktig å være ute i markedet for å få tilbakemeldinger på idéen din. Innovasjon Norge arrangerer korte gratiskurs om hvordan du kan gå fram for å teste og videreutvikle idéen din.

Innovasjon Norges kurskalender - fra ide til marked

Innføringskurs for nye næringsdrivende

Skatteetaten arrangerer kurs tilpasset deg som nettopp har startet virksomhet. Her kan du lære om blant annet skatt og avgifter. Kursene arrangeres over hele landet og er gratis.

Skatteetatens kurs for nye næringsdrivende

Fant du det du lette etter?

Takk for tilbakemeldingen.

Åpne kontaktskjema